Odd Nordstoga og Det Norske Kammerorkester med nytt julealbum og juleturné

Få artister er så tett forbundet med julestemning her til lands som Odd Nordstoga. Fredag 9. november slapp han det nye julealbumet "Jul", spilt inn sammen med Det Norske Kammerorkester. I kjølvannet av albumslippet legger Odd og Det Norske Kammerorkester også ut på en omfattende juleturné i 10 norske byer.

Sammen har de laget en ny juleplate med både nye julelåter og tradisjonelle julesangar på Odds særegne vis. Albumet hører du her. «Eg har vore med på mykje oppigjennom som har med jul å gjera. Ein ting var til dømes TV-serien «Jul i svingen», ein annan var juleplata «Strålande jul» med Sissel Kyrkjebø. Begge delar var veldig moro å få vera med på. Det har ført meg inn i Norsk salmebok, songane blir strøymde år etter år i store mengder, dei blir spelt på radio, og eg får mange spørsmål om å vera med i juleprogram på TV og på konsertar kvart einaste år. Det verkar som folk likar at eg syng julesongar, og då gjer eg jo gjerne det», forteller Odd. «Då sjansen baud seg om å lage mi eiga juleplate med Det Norske Kammerorkester, tenkte eg at her var sjansen til å få fullført det eg syns eg har å bidra med i julemusikken ein gong for alle. Eg ville tilføre noko nytt, eg ville ha med meg røtene mine blant snø og granskog øvst i Telemark, og eg ville ha med det høgstemte og kyrkjelege. Eg ville lage ei plate som tek ein med alle stader jula tek ein – frå tunet heime til himmelen over Betlehem. Det er dette som er så fint med jula, syns eg; dette nære og heimslege som går opp med det store og universelle i bodskapen om det gode i verda og at mennesket er godt.  Eg syns jo sjølv at me har fått til ei veldig fin plate, og me gler oss veldig til å dra på turne. Der skal me spela desse songane, men også litt av det eg har laga til jul før», avslutter han.  Som seg hør og bør, legger Odd og DNT også ut på en omfattende juleturné i kjølvannet av albumslippet, med både Grieghallen, Olavshallen og Oslo Spektrum blant spillestedene. Se hele turnélista og kjøp billett her.